Friday 31 August 2012

Įvadas į Eglės observacijas: observacija apie save

Kadangi mano pirmas blogas, kurio jau seniai nebėra, labiau priminė emovą dienoraštį ir aš jo niekam nerodžiau, nes niekas in their sane mind nebūtų jo skaitęs, nusprendžiau šįkart rašyti blogą apie visa tai, kas netelpa Facebooke. Arba kam Facebooke ne vieta, pavyzdžiui, politikai ar socialinėms problemoms, ar falosofijai (rimtos filosofijos čia nebus, 'cause that interferes with my escapism thing).

Kadangi turbūt reikės rašyt apie politiką, nes ši tema mane stipriai domina jau gerus porą metų, turbūt reikėtų papasakoti apie savo pažiūras ir papasakot apie save, kad paskui niekas nesistebėtų "ale kaip čia Eglė taip parašė, gi negražu".

Kad ir kaip norėčiau save laikyti kairiųjų pažiūrų, nes tada gyvenimas būtų lengvesnis, tenka pripažinti, kad vis dėlto aš esu centro kairėj. Kodėl man tad gyvenimas sunkesnis? Nes net teoriškai nėra už ką balsuoti. Apie tai kiek vėliau kitame poste turbūt.

"Bet Egle, ką gi reiškia ta "centro kairė"?" - paklaus smalsusis skaitytojas. Na, praktiškai tai reiškia, kad aš manau jog valdžia turi nesikišti į žmonių asmeninius gyvenimus, bet kontroliuoti tokias sritis, kaip susisiekimas, energetika, aplinkosauga, sveikatos apsauga ir švietimas, žinoma, neuždraudžiant ir verslui į šias sritis lįsti ir netrukdant netgi. Iš esmės ko gero būčiau visai kairėj, tik va kad man nepatinka SODRA ir dar man nepatinka bedarbių pašalpos, manau jos turėtų būti mažesnės, bet ne visos, nes kartais gal tikrai žmogus negali darbo susirasti ir apie tai reikėtų daugiau žinoti turbūt, nes pati niekad gyvenime nebuvau bedarbė, bar bar bar.

Be to, man nepriot dauguma anarchija.lt kontento. Čia ateis koks dėdė iš VU TSPMI ir sakys, kad gal aš iš esmės esu kairėj, arba centre, bet kadangi aš dar jauna, tai noriu pasilikti sau erdvės slankioti ir keistis. Be to, vis tiek esti manyje "centrumo" tame, kad man patinka skaniai valgyti brangiose maitinimo įstaigose ir važinėti taksi, ir aš esu skeptiškai nusiteikusi visų "raise the awareness" kampanijų atžvilgiu. Ko gero tiksliausia būtų pasakyti, jog esu tiek kairėj, kiek egocentrikė padori hedonistė gali būti kairėj :) Ai, dar verta turbūt paminėti, kad nepriklausau jokiai partijai ir politika kaip veikla manęs nedomina.

Taigi prašau nesitikėti iš šio blogo piktų žodžių apie LGTB, užsieniečius, tautines mažumas, vienišus tėvus, tėvystės atostogų einančius vyrus ir panašias temas, kurių nemėgsta Pupulis ir Kuoka. Apie pastaruosius, tačiau, galite tikėtis piktų žodžių, kaip ir apie bažnyčią (bet tik jei erzins su kišimusi kur nereikia), "šeimos koncepciją" beigi kitus trukdymus man palaimingai gyvent tarp kitų palaimingai gyvenančiųjų.

Dar kai nenorėsiu rašyt apie politikas, nes vis tiek neturiu jokio politinio laipsnio, rašysiu apie dalykus, kurie man patinka: miuziklus, filmus (mėgstu didelio biudžeto holivudinius filmus su fejerverkais ir gražiais aktoriais bei daug plotholes, kurių nesimato per fejerverkus ir SGI. Dar mėgstu didelio biudžeto multikus), lingvistiką (gal) ir gyvenimo grožį.

Mano vardas Eglė.